Jāņogas jūs apbērs ar lielām ogām, ja pavasarī pareizi pabarosiet. veidojums, pabarošana, apgriešana.

Ir klāt ilgi gaidītais pavasaris un līdz ar to arī dārza darbi. Viena no agrīnajām ogu nesējām ir jāņogas, kuras jābaro pavasarī, ja tās nebaros, ogu būs mazāk un tās būs mazākas.

Bet es jūs nenogurdināšu un uzreiz ķeršos pie lietas.

Šodien es vēlos dalīties ar jums, kā es rūpējos par jāņogām.

Vispirms noņemu visu veco mulču, kurā var pārziemot kaitēkļi, kāpuri utt., kā arī sausas lapas un sausas nezāles.
Tālāk es to ļoti uzmanīgi atslābinu ne dziļāk par 5 centimetriem, jo ​​sakne ir gandrīz virspusēja, un gar vainaga perimetru ir diezgan daudz sūkšanas sakņu, caur kurām tiek piegādāta pārtika.

Tad izmetu apli pie stumbra, tad pa to ļoti ērti laistīt un pabarot krūmus. Ja netaisāt apli ap stumbru, laistīt pat nav ērti, jo viss ūdens vienkārši aiziet jebkur, bet ne zem krūma.
Pēc šīm procedūrām es sāku apgriešanu, tas var būt veidojošs vai sanitārs.

Es veicu sanitāros darbus pavasarī, tāpat kā visu pārējo, novācu zemē guļošos nosalušos zarus, pie kuriem pieder sli.**bas un kaitēkļi, sausi, nolūzuši zari, noņemam arī galotnes, tie ir ļoti plāni zari, kas man ir vajadzīgi, tur būs vienalga, lai uz tām nebūtu ogu. Un tādējādi es retinātu krūmus, lai tie saņemtu gaismu un būtu labi vēdināti.

Upeņu veidojošā atzarošana – es atstāju tikai zarus no 1 līdz 4 gadiem, apgriežu arī ļoti vecus zarus, protams, uz tiem būs ogas, bet tikai zaru galotnēs, tāpēc tādus zarus nevajag, un tie. ņem daudz pārtikas. Tā rezultātā es atstāju 15-17, dažreiz 20 dzinumus uz pieauguša krūma. Tas ir, 3-4 dzinumi katru gadu, bet jūs skatāties uz savu krūmu.

Tāpat, apgriežot, es vienmēr skatos uz griezumu, lai nav stikla, kas var ļoti ātri iznīcināt visu krūmu. Ja ir stikla trauks, to uzreiz redzēsiet uz griezuma, tas ir melns ar tukšu serdi. Bet grūtības rada tas, ka ne vienmēr var pamanīt, ka stikls jau ir parādījies, bet tiklīdz lielas zaru daļas jau ir slimas.

Pirms neilga laika man komentāros uzdeva jautājumu, kāpēc lapas nokalst, krūma attīstība apstājas? Mana atbilde ir tāda – es domāju, ka tas ir tieši tas stikls.

Ir sena tautas metode, stikla trauks necieš petrolejas smaku, var sajaukt smiltis un petroleju un likt traukos netālu no jāņogām.

Lasi vēl: Kāpēc šķērēm ir vajadzīgi zobiņi starp rokturiem: trīs funkcijas, par dažiem arī es nenojautu

Otrā metode ir plaša spektra zarnās šķīstošs insekticīds, taču ir svarīgi veikt ārstēšanu tūlīt PIRMS ZIEDĒŠANAS, saskaņā ar instrukcijām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment